News

RECORD INDUSTRY - SINCE 1958
09 November 2022

09-11 Vinyl in de klas

Record Industry heeft samen met Buma Music Academy en Record Store Day Nederland met enorm veel plezier samengewerkt aan het ontwikkelen van een vinyl lespakket speciaal voor het Voortgezet Onderwijs.

Het lespakket over vinyl neemt leerlingen mee op reis vanaf de uitvinding van de LP tot en met het huidige streamingtijdperk. De productie, de geschiedenis en de verzamelcultuur van vinyl: alles komt aan bod. Leerlingen gaan klassikaal en individueel op onderzoek uit om te achterhalen waarom vinyl ondanks alle nieuwe ontwikkelingen zo ontzettend geliefd blijft. Het lespakket kan ingezet worden in de bovenbouw van alle niveaus, zowel bij het vak Muziek als CKV.

Middelbare scholen en docenten die aan de slag willen met het vinyl lespakket en meer kunnen zich opgeven voor Buma Music Academy 2022-2023 via https://lnkd.in/eW4-fB8H

https://www.entertainmentbusiness.nl/muziek/buma-music-academy-rsd-en-record-industry-lanceren-vinyllespakket/

 

19 July 2022

19-07 De leukste fabriek van Nederland!

NH Nieuws kwam een kijkje nemen bij onze nieuwe aanwinst, de eerste van de 14 nieuwe persen die we hopelijk dit jaar nog gaan installeren.

We zijn in verband met deze uitbreiding doorlopend op zoek naar nieuwe collega's, alle vacatures vind je op https://www.recordindustry.com/jobs

 

check het item hier:

Vraag naar elpees gaat door het dak: Haarlemse vinylperserij breidt flink uit - NH Nieuws

 

24 June 2022

24-06 Vrienden met Rondom Figee

We zijn trotse vriend van Rondom Figee . Een enorm sympathiek event wat aanstaande zondag 26e juni in de Waarderpolder plaatsvindt. Doe mee of kom kijken, ook zonder fiets ben je van harte welkom voor een hapje en drankje. Check www.rondomfigee.nl voor het programma.

22 June 2022

22-06 Wensday - Wishday Radio Veronica

Elke woensdag is het tijd voor Wensday in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen. De grote wens van luisteraar Nico was om te kijken hoe zijn grote hobby, vinyl, wordt gemaakt. Radio Veronica zocht het uit en ging op bezoek bij Record Industry in Haarlem.

Check het verslag op https://www.radioveronica.nl/nieuws/uniek-kijkje-achter-de-schermen-in-een-vinyl-fabriek-op-wensday

09 June 2022

Vacatures bij de leukste fabriek van Nederland!

Record Industry is een grammofoonplatenperserij, gevestigd in Haarlem. Wij zijn een van de grootste platenperserijen ter wereld en persen voor platenmaatschappijen en artiesten uit binnen- en buitenland. Klassieke muziek, pop, rock en dance, van Mozart tot Lady Gaga: er rolt van alles van de band. Wat ons bijzonder maakt, is dat we alles onder één dak hebben. We verwerken de order, snijden de audio, galvaniseren de persmallen, persen de platen, drukken en plakvouwen de hoezen en verpakken het product. We hebben zelfs onze eigen opnamestudio in het pand. Een voetbalveld groot aan vinylproductie waar we met een team van bijna 140 collega's ongeveer 11 miljoen platen per jaar persen en verpakken. In de perserij staan 32 machines die 16 uur per werkdag zo'n veertig- tot vijftigduizend platen persen.

 

Close
14 March 2022

14-03 Sliding Doors Vinyl Style

We try to keep everything 'vinyl style' throughout the building. Safety first with these vinyl stickers on the sliding doors at our galvanics departement.

14 April 2021

13-04 We ❤️ Coloured Vinyl

We ❤️ Coloured Vinyl. This pressing voor Run Out Grooves of Me'Shell NdegéOcello - Peace Beyond Passion is a special RSD release, pressed in our 'cool blue' colour mix of transparent blue, white and black.

10 April 2021

10-04 Stained Glass look on vinyl

Look at this beautiful design, UV print on Crystal Clear vinyl, which almost looks like stained glass.